سرچ کنسول چیست ؟

سرچ کنسول یا همان گوگل وبمستر تولز، یکی از ابزارهای مورد استفاده گوگل برای سئو سایت است. می‌توان از این ابزار برای بررسی وضعیت سایت و وبلاگ استفاده کرد. داده‌های آماری سایت در موتورهای جستجوی سرچ کنسول به دست می‌آید. با من در ریوند و آموزش گوگل سرچ کنسول همراه شوید. در این مقاله ویژگی‌ها و مزایای آن را کامل شرح می‌دهیم.
افرادی که کارشناس سئو هستند و در این مورد فعالیت حرفه‌ای داشته‌اند، می‌دانند که این ابزار چقدر اهمیت دارد. برای افرادی که نمی‌دانند، باید بگوییم که این ابزار مفید اطلاعاتی همانند بازدید سایت، کلمات کلیدی مورد جستجو، لینک‌ و بک‌لینک‌، صفحاتی که در گوگل ایندکس شده‌اند، خطاهای احتمالی، امنیتی و … به کاربران می‌دهد.

سرچ کنسول چیست rivand

برخی ممکن است گوگل سرچ کنسول را با ابزاری مانند گوگل آنالیتیکس اشتباه بگیرند. اما این دو با هم فرق دارند. تفاوت آن دو در این است که گوگل آنالیتیکس به بررسی آمار از لحاظ کمی می‌پردازد. اما گوگل سرچ قادر به ارائه آمارهای کیفی است. این آمارها شامل کلمات کلیدی سرچ شده، لینک‌هایی که به ‌سایت شما هدایت شده‌اند، نمایش صفحه خطای ۴۰۴ و … می‌باشند.
برای اینکه به این آمارهای دقیق دسترسی داشته باشید، باید وب‌سایت خود را در سایت کنسول ثبت کنید. ممکن است سایتتان دارای اشکالات زیادی باشد و بدون اطلاع از آن‌ها نتوانید درصدد رفعشان برآید. با استفاده از این ابزار به راحتی اشکالات خود را متوجه می‌شوید و می‌توانید آن‌ها را رفع کنید.

آموزش سرچ کنسول : چگونگی ثبت سایت

در این قسمت نحوه نصب گوگل سرچ کنسول را به تفصیل شرح می‌دهیم. حتما سعی کنید این کار را انجام دهید تا بتوانید به آمارهای مفیدی که در اختیارتان قرار می‌دهد دسترسی داشته باشید.

۱- در ابتدا یک حساب کاربری گوگل بسازید. اکثر افراد دارای یک حساب گوگل هستند. در غیر این صورت حتما اول آن را بسازید.
۲- از دسترسی خود به پنل میزبانی سایتتان مطمئن شوید.
۳- سپس وارد وب‌سایت گوگل سرچ کنسول شوید.
۴- آدرس سایت خود را در آن وارد کنید.

گوگل سرچ کنسول ریوند

۵- سپس حساب کاربری خود را وارد کنید.
۶- گزینه موردنظر را بزنید و مراحل باز شده در ۴ صفحه بعدی را طی کنید.
۷- پس از اتمام این مراحل، سایت خود را به راحتی در کنسول جستجوی گوگل ثبت نموده‌اید.
۸- روی this HTML verification file بزنید تا فایل html دانلود شود.
۹- فایل موردنظر را در روت سایت_پوشه اصلی که به عنوان public_html یا www در هاست شما واقع شده‌است_آپلود نمایید.
۱۰- این مورد که فایلتان در سایت قابل دسترس است را بررسی نمایید. بعضی اوقات فایل‌های .htaccess از نمایش فایل در مرورگر جلوگیری می‌کنند. در این صورت باید غیرفعال شوند.
۱۱- در صورتی که این موارد را به درستی انجام دهید، با زدن روی گزینه verify، سایت شما در سرچ کنسول گوگل و حساب کاربری خودتان ثبت می‌شود.

امیدوارم آموزش کامل گوگل سرچ کنسول برای شما راحت و واضح بوده باشد. سعی کنید حتما این کار را انجام دهید تا به عنوان یک کارشناس سئوی حرفه‌ای به سایت خودتان و ارتقای آن کمک کنید.

بخش‌های مختلف گوگل سرچ کنسول

بخش Overview

وقتی در سایت کنسول روی نام سایت خودتان کلیک می‌کنید، این پنل برایتان نمایش داده می‌شود. نخستین صفحه‌ای که شاهده می‌کنید بخش بررسی کلی است. در این بخش داده‌های کلی به صورت خلاصه شده نمایش داده شده‌اند. در این قسمت خطاهای بخش Crawl، داده‌های آماری جستجوها، کلیک‌ها، URL های سایتتان و URL های ایندکس شده را شاهد خواهید بود. روی هر یک از این قسمت‌ها که بزنید، می‌توانید آمارهای دقیق همان قسمت را ببینید.

آموزش گوگل سرچ کنسول ریوند

سرچ کنسول : پیام‌ها (Messages)

یکی دیگر از بخش‌های کنسول گوگل، قسمت Messages است که زیر بخشی از قسمت Legacy tools and reports است. در این بخش خطاها، مشکلات مربوط به امنیت، راهکارهای گوگل برای بهتر کردن سئو و … وجود دارد. می‌توانید این پیام‌ها را در Gmail خودتان هم ببینید. البته همان حسابی که با آن وارد سایت سرچ کنسول شده‌اید. حتما این قسمت را چک کنید تا بتوانید اشکالات و خطاهایی که به وجود می‌آید را رفع نمایید.

گزارش Queries

در این بخش می‌توان عباراتی که گوگل شما را در نتایج خود نشان داده‌است، مشاهده کرد. می‌توانید کلماتی که افراد سرچ کرده‌اند را هم ببینید و آن‌ها را در متن خود به کار ببرید. در این صورت سایت شما بازدید بیشتری خواهد داشت. حتی می‌توانید کلماتی که معمولا زیاد مشاهده شده‌اند ولی کلیک کمی داشته‌اند را ببینید. در این صورت از آن‌ها بیشتر استفاده خواهید کرد. پس سایت خود را بالا و بالاتر ببرید و در نتایج گوگل دیده شوید.

نصب سرچ کنسول rivand

نمودار Performance

در این بخش نمودارهایی که نشان‌دهنده روند صعودی و نزولی هستند دیده می‌شود. این نمودارها تعداد کلیک، تعداد نشان دادن سایت در نتایج گوگل، نرخ کلیک سایت و … را نشان می‌دهد. می‌توانید ببینید که چه مقدار از کاربرانتان روی سایت شما کلیک می‌کنند و به اصطلاح نرخ کلیک سایت خود را ببینید. در این بخش با لمس نقاط مختلف نمودار، می‌توان تاریخ آن بخش، تعداد کلیک سایت در آن تاریخ و تعداد بازدید لینک سایت در نتایج گوگل (SERP) را مشاهده کرد.

گوگل سرچ کنسول چیست rivand

سرچ کنسول : بخش Crawl

و اما مهم‌ترین بخش سرچ کنسول!! آماری که از این قسمت به دست می‌آید بسیار مفید هستند. Crawl در واقع همان ربات خزنده‌ی گوگل محسوب می‌شود. این ربات مرتبا به سایتتان سرکشی می‌کند و تغییرات جدید سایت شما را در گوگل قرار می‌دهد. این قسمت هم شامل بخش‌های زیر است:
• Crawl Errors: ارورهایی که به ربات خزنده گوگل اجازه ورود به سایت را نمی‌دهند، در این بخش وجود دارد. به طور مثال خطاهای اتصال به سرور، فایل robot.txt، صفحات ۴۰۴ و … در این بخش وجود دارد. گزینه MARK AS FIXED برای حذف صفحات مشکل‌دار وجود دارد.

آموزش کامل گوگل سرچ کنسول rivand

• Crawl Stats: آمار و اطلاعات ورود خزنده گوگل به سایتتان در این بخش وجود دارد. مقدار مراجعه روزانه ربات خزنده به سایت، مقدار دانلود از سایت توسط ربات‌ها و زمان دانلود یک صفحه در این بخش دیده می‌شود.
• Fetch as Google: دیدن سایتتان همانند چیزی که گوگل می‌بیند در این قسمت میسر است. دانستن اطلاعات در مورد بررسی کدها و تگ‌های HTML توسط گوگل، کمک می‌کند که سئوی سایت خود را ارتقا بدهید.
• robots.txt Tester: محتویات بخش robot.txt و خطاهای محتمل در این قسمت دیده می‌شود. امکان اینکه ببینید فایل robot.txt توسط گوگل شناخته شده‌است، از این بخش قابل دیدن است. در این صورت صفحاتی که مایل نیستید ایندکس نخواهند شد.
• URL Parameters: امکان ویرایش ساختار URL هایی که از سایتتان ایندکس شده‌اند در این بخش وجود دارد. اگر دارای مشکل خاصی در این مورد نیستید، بهتر است این بخش را ویرایش نکنید.

بخش Sitemap

بخشی تحت عنوان سایت‌‌مپ در این ابزار وجود دارد. این بخش نیز نقشه گوگلی سایتتان را نشان می‌دهد که در یک فایل xml قرار گرفته‌اند. امکان اینکه از قرار گرفتن سایت خود در بخش گوگل سرچ کنسول مطمئن شوید نیز وجود دارد. می‌توانید داده‌های لینک‌های سایت‌مپ و ایندکس‌شده را هم ببینید.

سرچ کنسول : بخش Security Issues

و اما رسیدیم به آخرین مطلب در مورد گوگل سرچ کنسول! این بخش در رابطه خطاهای امنیتی وب‌سایت می‌باشد. ممکن است سایت شما به دلایل مختلفی به یک بدافزار یا هر مورد دیگری آلوده شده باشد. در این صورت همه گزارش‌های مربوط به آن در همین قسمت نمایش داده می‌شوند. حتما به صورت مداوم این بخش را چک کنید تا در صورت مشکل به رفع آن بپردازید.
با استفاده از این بخش می‌توان به راحتی مشکلات مربوط به هشدارهای گوگل در رابطه با آلوده بودن صفحات سایتتان را رفع کرد. گزارش‌های مربوطه را ببینید و برای خارج شدن سایت خود از لیست‌ سایت‌های آلوده درخواست دهید یا آن را حذف نمایید. در این صورت لود شدن سایتتان بدون هیچ مشکلی انجام می‌شود.

دلایل اصلی برای استفاده از سرچ کنسول گوگل

• دسترسی: می‌توانید در مورد این موضوع که ربات‌های گوگل به سایتتان دسترسی دارند اطمینان حاصل کنید.
• بررسی مطالب جدید و حذف نتایج قبلی: امکان حذف مطالب قبلی شما وجود دارد و می‌توان برای نشان ندادن آن‌ها این درخواست را داد. همچنین امکان درخواست برای بررسی مطالب جدید منتشر شده نیز وجود دارد.
• حفظ و نگهداری سایت: این ابزار عالی امکاناتی برای حفظ و نگهداری سایت شما فراهم می‌کند. در این صورت بدون هیچ اختلالی می‌توانید در نتایج گوگل وارد شوید.
• حل مشکلات فنی: سایت شما هر مشکل فنی که داشته باشد توسط این ابزار رفع می‌شود. برای به دست آوردن رتبه عالی در نتایج گوگل نیز استفاده از ابزار سرچ کنسول توصیه می‌شود.

گوگل سرچ کنسول چیست : جمع‌بندی

سرچ کنسول گوگل ابزاری است که استفاده از آن برای هر وب‌سایتی توصیه می‌شود. در این مقاله با مزایا و کاربردهای آن آشنا شدید و نحوه کار و نصب سرچ کنسول را یاد گرفتید. حتما به طور مکرر از سرچ کنسول جدید گوگل که روزانه آپدیت می‌شود استفاده کنید تا رتبه و سئوی سایت خود را بالا ببرید.

تماس با ما

برای مشاوره در زمینه های طراحی سایت, بازاریابی شبکه اجتماعی, ریپورتاژ و سایر خدمات دیجیتال مارکتینگ با ما در تماس باشید.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما

برای مشاوره با ما در تماس باشید

۰۲۱۷۷۱۶۷۲۹۸

دسته‌ها
اخرین نوشته‌ها
برچسب‌ها

آژانس دیجیتال مارکتینگ ریوند

ما یک تیم از علاقمندان به دنیای بازاریابی دیجیتال هستیم. از برنامه نویسان علاقمند به کدنویسی تا تدوینگر استراتژیک و گرافیست خلاق و نویسنده ماهر. ما در ریوند همه با هم همکاری میکنیم و با هم رشد میکنیم. این فرهنگ ریوند هست و عاشقش هستیم.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید